2010-01-12 14:44:47• hírek • Gozner Gertrud

Emlékezetes esetek

A 2009-es év legemlékezetesebb bejelentéseiről esett szó a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség keddi, évértékelő sajtótájékoztatóján.

Az újságírók kérdésére, hogy melyik volt a tavalyi év legfurcsább bejelentése, Valentin Breban, a hivatal vezetője azt a középkorú nő panaszát emelte ki, aki a polgármesteri hivatalt jelentette fel a fogyasztóvédőknél, mivel az RMDSZ tanácsosok kétnyelvű, magyar és román utcanévtáblákat szeretnének kihelyezni a városban. Breban akkor ez ügyben Ilyés Gyula polgármesterrel is beszélt, azonban az indítvány megbukott a városi tanácsi ülés szavazásán.

Egy másik érdekes bejelentés egy tasnádi lakostól származott, aki szomszédjára volt mérges, mert az a villanydróton szárította a ruhákat, ezért az ő lakásában nem volt áram. Az ilyen típusú panaszokat azonban nem tudjuk figyelembe venni, mivel a fogyasztóvédelmi hivatal szabályzata alapján, ezen a módon csak magánszemélyek jelenthetnek fel gazdasági egységeket. Magánszemélyek egymás között nem élhetnek panasszal a hivatalon keresztül, ilyen ügyekben a bírósághoz kell fordulni - fejtette ki az intézmény vezetője.

Szintén emlékezetes történet, amikor egy, a megyeközpont Vulcan utcájában lakó férfi az útjavítókra tett panaszt, mert azok tönkretették a csatornázási rendszerét, és a szennyvíz kifolyt az utcára. Ebben az esetben Breban az egyik alpolgármesterrel beszélt, hogy megoldást találjanak a problémára. Sőt, sokszor alkalmazottak fordulnak hozzájuk, mivel nem kapták munkaadójuktól a fizetésüket, vagy a munkakönyvüket. Ilyen megkeresésekben sem illetékes a hivatal, ilyenkor továbbítjuk a panaszt a munkaügyhöz, felhívjuk az ottani vezetőséget - magyarázta Breban.

A tavalyi év során összesen 556 bejelentést regisztráltak a megyei fogyasztóvédelmi hivatalnál, ezek közül 551 esetet vizsgáltak ki a felügyelők. A legtöbb bejelentés 2009 júniusában érkezett a hivatalba, míg legkevesebben decemberben keresték fel a fogyasztóvédőket. A legtöbb panasz az élelmiszerek minőségére érkezett, utánuk következtek a szolgáltatások és tartós fogyasztási cikkek.


Valentin Breban, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség vezetője


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: